RCYN

RCYN er et aktivitets og rådgivningscenter der skal støtte og styrke udsatte unge

Hvem er tilbuddet til?

RCYN er et aktivitets-, frivilligheds- og rådgivningscenter i Haraldsgadekvarteret, der skal støtte og styrke udsatte unge i aldersgruppen 13 - 18 år. Målgruppen omfatter dog både ressourcestærke unge og udsatte unge med henblik på at skabe en positiv integration og spejling imellem de forskellige unge. Centeret har en daglig ledelse og en fast kerne af medarbejdere, men omdrejningspunktet for centerets aktiviteter er frivillige. En kerneopgave for RCYN er derfor også rekruttering. RCYN arbejder derfor både med unge- og voksenfrivillige og har også fokus på forældre som målgruppe.

Hvilke ydelser tilbydes? 

  • Fritids-, uddannelses- og beskæftigelsesrettede aktiviteter og projekter 
  • Brobygning til samfundet 
  • Et attraktivt alternativ til gaden med sund voksenkontakt
  • Frivillighedsuddannelser og -projekter

RCYN bygger størstedelen af sine aktiviteter og projekter på samarbejde med voksenfrivillige og projektkoordinatorer fra lokale foreninger, nationale organisationer og Københavns Kommunes Ungdomsskole. RCYN kan tilbyde bl.a. lektiecafé, kick-boksning, parkour, dans, fodbold, drenge- og pigeklub, uddannelse for unge som gadeplansrådgivere, urdu-undervisning, projektudvikling, ungeudvalg og velgørenhedsforening.  

Endeligt samarbejder RCYN også med Undervisningsministeriet med særligt fokus på forankring af projekter, der skal bidrage til, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Samarbejdet har bl.a. betydet, at RCYN årligt uddanner en gruppe unge i projektet ’Youth Lab’, hvor de får erfaring og læring til at blive gadeplansrådgivere for andre unge.

Om tilbuddet

Antal brugere: RCYN har i 2013 registreret ca. 200 brugere og 50 frivillige.

RCYN er åben alle ugens dage kl. 15 til 21 undtagen lørdag.

Kontaktoplysninger

RessourceCenter Ydre Nørrebro/Fonden Kantara
Tagensvej 85D
2200 København N
 
Leder: Anoir Hassouni: tlf. 40 24 55 24

Hjemmeside: www.rcyn.dk

Kontakt

+45 40245524